НАП установи редица нарушения в Слънчев бряг
НАП установи редица нарушения в Слънчев бряг / DarikNews.bg

Неиздаване на касови бележки и разлики в касовата наличност установиха вечерни проверки на НАП-Бургас на атракциони в курорта Слънчев бряг. Данъчните екипи извършиха контролни покупки по метода на тайния клиент, но не получиха фискални бонове. Ще бъдат съставени актове и наказателни постановления. Това съобщи Христо Узунов, говорител на НАП-Бургас.

Той информира, че са били проверени и редица нощни заведения, при които не са забелязани отклонения от данъчните правила.

За това, че засиленият контрол дава резултати говорят не само увеличените в пъти обороти, но и увеличените продажби на ленти за фискалните устройства.

Следим продажбите на ролки за касовите апарати и ръстът в тази търговия е още един недвусмислен знак в посока "изсветляване на сектора и промяна на поведението на търговците", каза Узунов.

От началото на лятната кампания на НАП по засилен контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по Южното Черноморие са извършени над 2000 проверки, като установените нарушения до момента са 703.

Под дистанционно наблюдение данъчните власти са поставили и повече от 2300 обекта.

Източник: БТА