ДПС подкрепя законно избраните институции в Турция
ДПС подкрепя законно избраните институции в Турция / DarikNews.bg, архив

Изразяваме категоричната си позиция в подкрепа на законно избраните институции в Турция - президент, парламент, правителство. Това се посочва в позиция на ДПС по повод на опита за преврат в Турция, съобщиха от пресцентъра на формацията.

С изключителна тревога и загриженост следим случващото се в Турция в последните часове, посочват от ДПС и допълват, че в южната ни съседка живеят няколкостотин хиляди български граждани.

"Волята на турския народ, изразена чрез демократично проведени избори, стои над всичко и над всички. Тя не може да бъде потъпквана по никакъв начин, а най-малко чрез сила. В 21-ви век никоя демокрация не може да бъде коригирана с военен преврат", отбелязват от ДПС.

"Като изразява своето искрено съчувствие към близките на загиналите и пострадалите, ДПС подкрепя твърдо усилията на законно избраните турски президент, парламент и правителство да възстановят реда и демокрацията в страната и да осигурят живота, сигурността и свободата на всички турски граждани, в това число и на нашите сънародници", се посочва още в позицията на Движението.