Още една специалност открива РУ „Ангел Кънчев“ във Видин
Още една специалност открива РУ „Ангел Кънчев“ във Видин / Дарик Враца

Желаещите да следват висше образование в Обучителен център – Видин към Русенски университет „Ангел Кънчев” имат възможността да кандидатстват и по специалността „Индустриален мениджмънт”. Тя бе добавена в списъка на обявените в началото шест специалности, в отговор на нарастващия интерес към кандидатстудентската кампания в областта.

 

Другите четири специалности, за които кандидат-студентите могат да подават заявления, са „Земеделска техника и технологии”, „Машинно инженерство”, „Електроника” и „Компютърни науки”. По специалностите  „Технология и управление на транспорта” и  „Бизнес мениджмънт” вече са запълнени местата за прием по държавна поръчка. До момента общият брой на новоприетите студенти достигна 65.

Приемът ще продължи до края на кандидатстудентската кампания през септември или до запълване на обявените по държавна поръчка места за образователно квалификационна степен „бакалавър”. Заявления за кандидатстване и записване се приемат в Центъра на прием на документи в Областна администрация-Видин.

 

Първата академичната година на Русенския университет във Видин ще бъде открита на 30 септември 2016 г. в сградата на Професионална техническа гимназия „Васил Левски”, определена за Обучителния център в града. Началото й ще бъде дадено от главните инициатори на събитието – областният управител на Видин Момчил Станков, председателят на Общинския съвет Генади Велков, кметът на общината Огнян Ценков и ректорът на университета в Русе проф. д-р Велизара Пенчева.