Кирил Георгиев от Ница: Не съм ранен при атентата, всичко е наред
Кирил Георгиев от Ница: Не съм ранен при атентата, всичко е наред / БГНЕС
Кирил Георгиев от Ница: Не съм ранен в атентата, всичко е наред
88482
Кирил Георгиев от Ница: Не съм ранен в атентата, всичко е наред
Кирил Георгиев от Ница: Не съм ранен в атентата, всичко е наред
  • Кирил Георгиев от Ница: Не съм ранен в атентата, всичко е наред
  • Кирил Георгиев от Ница: Не съм ранен в атентата, всичко е наред

Кирил Георгиев, за когото българските медии съобщиха, че е пострадал при терористичната атака в Ница и е с наранена ръка, заяви пред Дарик, че е добре и че няма наранявания, но е психически травмиран от случилото се. Той обясни, че се намирал много близо до случващото се и е станал свидетел на трагичните събития.

„Жив и здрав съм, всичко е наред. Всички българи, които познавам, са добре. Ръката ми не е наранена, всичко е наред - психически наранявания имам, които сигурно ще се проявят след време", обясни Кирил Георгиев.

Българи, свидетели на трагедията в Ница: Беше касапница (ВИДЕО)

Българинът призна, че за него нападението в Ница не е неочаквано.

„Честно казано, очаквах такова нещо да се случи. В самия въздух се усещаше напрежение. Те нарочно пропуснаха Европейското първенство по футбол, защото имаше засилени мерки за сигурност, не че сега няма. Аз имам огромно доверие във френската полиция, вършат си много добре работата".

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че българин е пострадал леко при атентата в Ница, но не е потърсил лекарска помощ и сега го издирват.

Над 80 души, сред които и деца, загинаха, а десетки хора бяха ранени при атентат във френския курортен град Ница. Камион се вряза в събрали се за празненство хора по време на фойерверките по случай отбелязването на Деня на Бастилията - френския национален празник. Президентът Франсоа Оланд определи случилото се като терористичен акт. В страната е обявен тридневен национален траур.