Димитър Желязков-Очите продължава да се възстановява в болницата
Димитър Желязков-Очите продължава да се възстановява в болницата / БГНЕС, архив

Простреляният преди повече от месец в Слънчев бряг Димитър Желязков-Очите е в стабилно състояние, съобщават от болница "Софиямед," където пациентът се лекува.

Свидетели на стрелбата в Слънчев бряг проговориха

Опасност за живота на пострадалия вече няма.

Вследствие на прострелните му наранявания, в момента се провеждат рехабилитационни процедури, допълват от лечебното заведение.

Митьо Очите след събуждането: Утре искам да съм изписан

На 26 юни вечерта Димитър Желязков беше транспортиран от бургаската болница в столицата. Пациентът бе преместен в друго лечебно заведение по изричното желание на неговите близки.

Превеждането за лечение на друго място се налага заради това, че Желязков има нужда от специализирана урологична помощ, обясниха тогава от болницата в Бургас. Там Димитър Желязков се лекува 20 дни в отделението по анестезиология и интензивно лечение.

Желязков бе прострелян при гангстерски екшън в Слънчев бряг на 8 юни. При стрелбата загина гардът му Александър Алексиев, а друг негов охранител бе ранен. Двама души - Георги Иванчев и Радослав Димитров, са задържани и обвинени за опит за убийство на сочения за наркобос Димитър Желязков. Друг мъж е арестуван и му е повдигнато обвинение за убийството на Алексиев.