Арестуваха млади мъже, стреляли от жилище след ергенски запой в Благоевград
Арестуваха млади мъже, стреляли от жилище след ергенски запой в Благоевград / Снимка: Дарик, архив

Полицията в Благоевград задържа двама млади мъже, стреляли за удоволствие след пиянски запой.

Тази сутрин около 5.30 часа е получен сигнал, че в района на улица „Крушево" се чуват гърмежи.Скоро след това са задържани млади мъже - на 26 и на 27 годишна възраст.

Оказало се, че стрелците купонясвали на домашно ергенско парти. След като се почерпили солидно с алкохол, развеселените годежари започнали да чупят чаши и бутилки. След това младоженецът и негов приятел решили напълно да събудят квартала и открили стрелба във въздуха с газов пистолет.

Уплашените жители на района веднага се обадили на телефон 112 и съобщили, че в района се гърми.

Изпратените на място униформени служители бързо установили жилищната кооперация, от което се е стреляло. Оказало се обаче, че междувременно годежарите са се били изнесли от домашното партии и в апартамента, станал арена на стрелба и алкохолно опиянение, не е имало никой.

Полицаите продължили издирването и бързо установили двамата стрелци в друг апартамент. Първоначално виновниците се заключили в жилището и отказали да отворят на униформените служители. След това се предали, но малко преди да им бъдат щракнати белезниците, направили опит да избягат.

Не се е стигнало до гонка, защото униформените служители си свършили работата и арестували двамата млади мъже. Единият от стрелците се оказал младоженецът, а другият - негов приятел.

Огледът на кооперацията, откъдето стреляли, установил, че под терасата има изстреляни над 30 гилзи.