ВМЗ ще си сътрудничи с общините Карлово и Сопот
ВМЗ ще си сътрудничи с общините Карлово и Сопот / БГНЕС, архив

ВМЗ-Сопот сключи тристранно финансово споразумение и договор за сътрудничество с общините Карлово и Сопот. Съдействие за това оказа министърът на икономиката и принципал на оръжейницата Божидар Лукарски.

Документите бяха връчени на кметовете Емил Кабаиванов и Деян Дойнов от изпълнителния директор на ВМЗ-Сопот Иван Гецов.

Тристранното споразумение засяга направено авансово плащане от "ВМЗ" към Община Сопот за местни данъци и такси за следващата 2017 г., в размер на 270 000 лева. Тази сума е преведена на Община Карлово - собственик на Регионалното депо за твърди битови отпадъци, на която Сопот не се е издължавал през последните пет години, поясни Кабаиванов.

Продължават назначенията в дружеството, като до края на годината ще бъдат наети още 400 работници и служители. В момента в заводите се обособяват и два кабинета за изнесено обучение - целта е работници и служители, които желаят преквалификация, по специално изготвена програма да бъдат обучавани от преподаватели от Техническия университет в Пловдив.

Изпълнителният директор съобщи още, че дружеството е погасило предсрочно 5 млн. евро по отпусната преди 10 години кредитна линия.

Още новини от Пловдив