Жълт код за очаквани високи температури е обявен за 14 юли, четвъртък за по-голямата част от страната, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Габровска, Русенска, Силистренска, София-град, София-област, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Хасковска, Ямболска, Кърджалийска, Смолянска, Благоевградска, Кюстендилска и Пернишка.

Времето на 14 юли: Жега

В четвъртък през деня отново ще бъде слънчево и горещо. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места, главно в планините, ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса. Над планините ще бъде слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. На отделни места, главно в масивите в Югозападна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, по високите части временно от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27 градуса, на 2000 метра около 22 градуса.

По Черноморието в сутрешните часове ще има временни увеличения облачността. През останалата част от деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат около 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, постепенно ще отслабне до 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg