Съветват гостите на Роженския събор да пътуват с обществен транспорт
Съветват гостите на Роженския събор да пътуват с обществен транспорт / БГНЕС, архив

Временна организация на движението ще бъде въведена в Чепеларе в дните на Роженския събор от 15 до 17 юли. Със заповед на кмета на Община Чепеларе се ограничава движението по определени улици с цел подобряване на пътно-транспортната обстановка по време на националния събор.

Забранява се навлизането на автомобили от ул. "Беломорска" към улиците "Добри Чинтулов", "Мурджовска", "Христо Ботев" и към ДЛС- Мечи чал. Улица "Чая" се обособява като зона за паркиране в участъка от ул. "Васил Гаджуров" до северния портал на фабрика "Амер Спортс".

Община Чепеларе организира обществен транспорт с интервал на движение 15 минути за гостите на Роженския събор, като има подсигурени микробуси, които ще минават през местните ходели, за да извозват туристите. Организираният обществен превоз за гостите и туристите трябва да облекчи достъпа до съборното селище.

Летовниците ще бъдат посъветвани да оставят личните си автомобили в Чепеларе и да се придвижват с автобусните линии до мястото на събора. Автобусите ще тръгват от автогарата в града с начален час 7.00 часа, а маршрутите през хотелите започват от 8.00 часа, като разписанието е през 15 минути. Цената на билета е 2 лв.