Две катастрофи на едно място блокираха АМ Тракия
Две катастрофи на едно място блокираха АМ Тракия / снимка: Нова тв

Един човек загина, а друг е ранен при две катастрофи на автомагистрала „Тракия" в посока Бургас. Движението в района е силно затруднено.

Камион едва не се вряза в бензиностанция. Инцидентът станал около 11:00 ч. на 73-и км на магистрала "Тракия", съобщи Нова телевизия. Малко по-късно на същото място стана втора катастрофа, при която загина човек, а друг е ранен.

Шофьорът на ТИР-а загубил контрол над превозното средство и се врязал в предпазната мантинела. Камионът се завъртял към бензиностанцията и спрял само на метър от първата колонка. До бензиностанцията има обект за бързо хранене. Имало е много хора, които са се отървали без наранявания.

Шофьорът обяснил, че не е заспал и няма обяснение какво точно е станало. Според полицията обаче водачът на ТИР-а е заспал.

Камионът е пътувал от София за Пазарджик и е бил празен.

Вследствие на инцидента джип бе премазан от два ТИР-а. Той се движел между двата камиона, но поради липса на дистанция, ТИР-ът, който се намирал отзад, го блъснал. Единият камион е излетял извън магистралата, а джипът е смазан до неузнаваемост. При инцидента е загинал пътник в джипа, а шофьорът е откаран в болница в Пазарджик. Предполага се, че шофьорът на единия ТИР се е разсеял заради инцидента с бензиностанцията.

В посока Бургас се образува километрична опашка от автомобили.