Концерт с избрани откъси от оперети и мюзикъли
Концерт с избрани откъси от оперети и мюзикъли / Държавна опера Стара Загора

На 15 юли от 21:00 часа може да видите концерт-спектакъла "КИКОТ" - една от най-успешните програми на Музикалния театър - "Кикот", съвместно с оркестъра на Опера Стара Загора.

Балет и солисти на софийската оперета ще представят забавни сцени от "Царицата на чардаша", "Графиня Марица", Циганска любов" и "Прилепът". Публиката ще се залива от смях с Поликсена, Боздугански и Терзийска от мюзикъла "Службогонци" на П. Хаджиев, както и с Баба Куна и Дядо Ноко от "Фалшификатори" на Д. Вълчев. Разнообразната програма включва и атрактивни моменти от "Евита", "Страната на усмивките" и "Йосиф" на Уебър.

"Кикот" бе премиерно представен в София за Деня на шегата - 1 април и в него участват солистите Марияна Арсенова, Станимира Василева, Светлана Иванова, Людмила Козарева, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Катерина Тупарова, Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Стефан Петков, Денко Проданов, Христо Сарафов, Богомил Спиров, Юлия Маринова заедно с балета на Музикалния театър.Режисурата е на Александър Мутафчийски, а диригент е Юли Дамянов. Концертът ще е под диригентската палка на младия и талантлив виенски възпитаник Димитър Косев.

„В тълковния речник срещу думата „кикот" пише: Съществително от мъжки род, единствено число, означава неприличен смях... И кое му е неприличното?! Нали смехът е здраве, така че, ако имате какъвто и да е проблем, най-добрата рецепта за неговото решение е смехът.

„Актьорите са решили да се шегуват помежду си и да си погаждат номера на сцената, но това няма да им попречи да зарадват публиката с любими мелодии от оперети и мюзикъли, някои от които поднесени по-нестандартно, с шеговито намигване", споделя режисьорът на концерта-спектакъл Александър Мутафчийски.

От 6 до 29 юли Античният форум „Августа Траяна" в Стара Загора е лятна музикална сцена под звездите. В рамките на близо месец старозагорци и гостите на „града на липите" имат възможността да се насладят на разнообразни музикални и танцови събития. Организатор и домакин на „Летните музикални вечери" е Държавна опера-Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора.