Админстративният съд отхвърли оспорването на СПИНОК за Ючбунар
Админстративният съд отхвърли оспорването на СПИНОК за Ючбунар / netinfo

Съдът отхвърля оспорването на "Сдружение на пострадалите имуществено от недобросъвестността на Община Кюстендил" / СПИНОК / срещу решение № 1008 по протокол № 37 от заседание на Общински съвет Кюстендил, проведено на 26.02.2015 г. С посоченото решение Общинският съвет дава съгласие за продажба чрез публичен търг с тайно наддаване и утвърждава пазарната оценка и начална тръжна цена на недвижим имот, частна общинска собственост.

Става въпрос за "Имот № 002070 с площ от 4 342 кв. м, начин на трайно ползване - за почивен дом , находящ се в землището на с. Богослов, местността Ючбунар, община Кюстендил, ведно с находящата се в имота сграда със застроена площ от 601 кв. м, на два етажа, монолитна, построена през 1977г.

"Освен, че ще бъде обжалвано решението, същественото от този продължил година и половина първоинстанционен съдебен процес е, че сдружението постига една от целите си, за които и бе учредено - пред гражданството, обществеността и медиите да покаже грозното лице на корупцията. Понастоящем спрямо корупцията е налице законодателен опит - поне малко да бъде обуздана, при това в границите на една разумна поносимост.

Съдебните актове не са анонимни, а в случая се касае за взаимовръзки и зависимости между местна и съдебна власт на место. Образуването и движението по това дело е обект и на проверка от Инспектората към Висшия съдебен съвет /от която аз лично не очаквам да има последствия/.

Същественото е, че въпреки трикратното ми искане за отвод на съдийката по делото - такъв не последва! Искането за отвода не бе самоцел, нито опит за "служебно предимство" /в случая нямам нито личен, нито служебен интерес/, а наложителна необходимост с оглед обективността на правосъдието, т.к. както е известно и на медиите - продажната цена на приватизирания обект е в пъти по-ниска от справедливата пазарна такава /с което се ощетява всеобщия местен интерес и някой се обогатява за наша сметка/", е становището на адвокат Ангел Ангелов изпратено по електронната поща до Дарик радио.