Следващият премиер на Великобритания Тереза Мей призова страната да се обедини
Следващият премиер на Великобритания Тереза Мей призова страната да се обедини / БГНЕС

Следващият премиер на Великобритания Тереза Мей призова страната да се обедини под нейното ръководство и обеща да завърши с успех преговорите за излизането на страната от Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Тереза Мей - единственият кандидат за премиер на Великобритания

След като получи официално потвърждение, че е спечелиланадпреварата за лидерския пост на управляващата Консервативна партия поради оттеглянето на другия кандидат, тя каза пред репортери, че не може да се мисли за друг вариант, освен за развод с ЕС, след като такава е била волята на избирателите, показана на референдума.

Андреа Ледсъм се отказа от надпреварата за поста на Камерън

"Необходимо е да договорим най-добрата сделка за Великобритания относно излизането от ЕС и да изковем ново място за нас в света... Брекзит означава Брекзит и ние ще приключим успешно този въпрос. Трябва да обединим страната", подчерта тя, цитирана от Ройтерс и ТАСС.

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че до сряда вечерта страната ще има нов премиер и това ще е Тереза Мей, досегашната вътрешна министърка, предадоха световните агенции.

Ясно е, че Мей има огромната подкрепа на депутатите консерватори, заяви Камерън и добави, че нейната съперничка Андреа Ледсъм е взела правилното решение, като се е оттеглила от надпреварата.

Камерън изрази задоволство, че Мей ще бъде новият британски лидер, защото тя е компетентен и силен политик, и е повече от способна да осигури нужното на страната ръководство. Той изтъкна, че тя ще се ползва от неговата морална подкрепа.

Източник: БТА