Сметната палата приключи проверката на предходното управление на община Добрич
Сметната палата приключи проверката на предходното управление на община Добрич / netinfo

Готов е одитният доклад на Сметната палата за предходното управление на община Добрич, поискан от сегашния кмет Йордан Йорданов след встъпването му в длъжност през ноември 2015 година. Той обаче все още няма да бъде оповестен.

Проверката е за съответствие на управленските решения при планирането и възлагането на обществени поръчки, изпълнение на сключените договори и действията по придобиване, управление и разпореждане с имущество в изпълнение на стратегия за общинска собственост в Община Добрич за периода от 01.01.2013 г. до 30.06.2014 г.

На сайта на Сметната палата се съобщава, че проект на доклада е връчен на Йорданов на 7 юни. Днес кметът коментира, че не може да разгласява констатациите в доклада, тъй като документът е предварителен и той е подписал декларация да не го оповестява. Когато докладът стане официален, той ще бъде предоставен на медиите.

От Сметната палата съобщават още, че одитният доклад е връчен на 9 юни и на Детелина Николова, която бе кмет на Добрич в проверявания период.