Антарктида не винаги е била пуст континент, смятат някои учени. Според тях под стотиците тонове лед се крият останки от човешко присъствие.

Има ли загадъчни древни пирамиди в Антарктида?

Откритите доказателства за човешко присъствие са древни пирамиди, много по-стари от тези в Египет.

От разтапянето на ледовете там започнали да се открояват пирамидални структури, които били изваяни с перфектна точност. Това кара експертите да изключват случайната намеса на природата.

Новооткрито езеро в Антарктида може да крие древен живот

Антарктида е покрита с лед от около 12 000 години. На това не се е обръщало много внимание, докато екип от европейски и американски учени не откриват три пирамиди.

Според много учени откритите пирамиди наподобявали много тези в Египет. Медиите мълчат по случая, защото биха се породили доста въпроси - ако пирамидите в Антарктида са истински, то това означава, че са построени преди тези в Египет.

Огромна праисторическа птица е летяла над Антарктида преди 50 млн. години

Някои конспиративни теории гласят, че пирамидите са дело на извънземни, или са секретни бази на военните, където са намерени древни технологии.

Два огромни айсберга се откъснаха от Антарктида (ВИДЕО/СНИМКИ)

Дали някоя от тези теории е вярна, не може да се докаже. Но е факт, че има много налични снимки на реално същствуващи пирамиди в Антарктида и множество засечени сигнали за НЛО