Подготвихте ли електронния си магазин за лятото?
Подготвихте ли електронния си магазин за лятото? / netinfo

Във времето, в което всяка минути в офиса се усеща като година, а слънцето ни кара да се чувстваме, като участник в реалити шоу в Доминиканска република, ни изпълват изкусителни мисли за бягство от градската среда. И докато всеки от нас е на сафари в сайтовете за самолетни билети, собствениците на електронни магазини са изправени пред нова мисия - как да съучастват в подготовката за летния ни отдих.

Сезонът е в разгара си и времето ви притиска, но нищо не е загубено, ако последвате нашия кратък пътеводител за лятно приспособяване на електронни магазини.

Мобилна версия/адаптивен дизайн:

През лятото всички сме в движение. Времето прекарано пред компютъра е намалено до минимум, а обратнопропорционално на него, погледът е втренчен в смартфона. Ако искате вашите посетители да не ви отминат - лансирането на мобилна версия или адаптивен дизайн на вашия електронен магазин през този сезон е повече от подходяща стратегия.

Фокус на продукти:

Уверени сме, че имате страхотни ваканционни продукти в каталога на вашия електронен магазин. Предлагаме ви да изпробвате ефекта, който ще постигнете, ако създадете нова категория „Летни предложения" или „Препоръчано" и я поставите на фокус в началната страница на вашия уебсайт. Със сигурност после ще ни благодарите.

Известия по мейл:

Да обобщим - направили сте леки промени по дизайна на вашия сайт, така че всеки да се чувства „добре дошъл" през смартфона си и сте изложили на показ страхотните си летни предложения. До тук чудесно! За да постигнете максимален ефект, не забравяйте да разкажете за това на вашите клиенти. Направете го с кратък мейл до тези, които вече са пазарували от вас и нямат нищо против, да ги подсетите за чудесните ви продукти.

Видео ревюта:

Заложете на нещо свежо през лятото. Направете си официален канал във Vbox7, подберете най-актуалните си летни продукти и стартирайте серия от кратки видео материали, в които да ги представите на всички. Не се притеснявайте да съчетаете уикенд pool партито с непринудено заснемане на модел от банските, които продавате в електронния си магазин. Имате нужда само от камерата на вашия смартфон и няколко безплатни видео филтъра/ефекти. Такива можете да изтеглите безплатно от всеки Аpp Store.

Сигурност без компромиси:

Независимо, че лятото и отделянето на повече ендорфин през него ви стимулира да сте по-лекомислени и отворени към непознатото, със сигурността на клиентите и защитата на тяхната лична информация не бива да правите компромис. Бърз и лесен начин да покажете отговорността си пред тях е като инсталирате безплатен SSL сертификат с всеки хостинг план от HOST.BG. Освен криптиране на личната информацията на клиентите, сертификатът ще ви помогне да повишите доверието на електронния си магазин в Google.

По-бърз сайт:

Никой не обича бавните сайтове - потребители, Google - никой. Лятото е времето, когато всеки миг трябва да бъде изживян пълноценно. Затова не ви съветваме да подминавате факта, че вашият електронен магазин не е в най-добрата си форма. Решението, на което можете да заложите в този случай е да преминете към HTTP/2 поддръжка. Всичко, от което се нуждаете е инсталиран безплатен SSL сертификат за вашия домейн и хостинг план, съвместим с модерната технология.