Четирима младши прокурори са назначени в района, обслужван от Апелативна прокуратура - Велико Търново
Четирима младши прокурори са назначени в района, обслужван от Апелативна прокуратура - Велико Търново / DarikNews.bg, архив

Четирима млади юристи са назначени на длъжност „младши прокурор" в прокуратурите от района на Апелативна прокуратурата - Велико Търново.

В Районна прокуратура - Велико Търново е назначена Мария Терзииванова. В Районна прокуратура - Габрово е назначен Стефан Димитров. В Районна прокуратура - Ловеч е назначена Веселина Стоянова и в Районна прокуратура - Русе е назначен Светослав Великов.

Решение за назначаване на кандидатите за младши прокурори в районните прокуратури, по обявени конкурси с решение на ВСС и успешно завършили обучението в Националния институт на правосъдието, е взето на заседание на прокурорската колегия на Висш съдебен съвет на 29 юни.

Връчването на решенията за назначаване на младшите прокурори се проведе на официална церемония в Съдебната палата в София. В Районните прокуратура в зоната на Апелативна прокуратура - Велико Търново работят общо осем младши прокурори.