Младежи залесяват площад в центъра на Пазарджик
Младежи залесяват площад в центъра на Пазарджик / Дарик Пловдив

Над 40 младежи от Съвета за младежка политика в партньорство с Община Пазарджик ще засадят днес дървета на пл. Васил Левски (пред Спортната зала „Васил Левски”), съобщават организаторите. Целта е да се създаде парк и приятно място за отдих след години. Освен залесяването ще бъде проведена и информационна среща, която ще визуализира резултатите от посадените дървета в бъдеще и ще запознае заинтересованите с „рецептата” за засаждане на дърво, както и интересни факти, свързани с него.

Събитието дава началото на дългосрочна кампания „Зелен рай”, която предвижда дейности свързани с поддържането, опазването и развиването на градската среда и природата в региона.

Съветът за младежка политика цели да развива интересите на младежите към гражданството чрез прилагането на неформално образование, структурен диалог и активно младежко включване. Организацията вече осъществи първите си събития, организирайки семинар на тема "StartUp за успешна кариера", публична дискусия с Младежките делегати на България към ООН и публична кампания за набиране на нови членове.