По 300 лева глоба за двама от Игнатиево, раздавали юмруци наред
По 300 лева глоба за двама от Игнатиево, раздавали юмруци наред / Dariknews.bg, архив

Районният съд във Варна наложи глоби в среден размер на двама младежи от Игнатиево за прояви на дребно хулиганство, съобщиха от съдебната пресслужба.

Проблемната ситуация възникнала рано сутринта на 7 юли на улицата пред търговски обект в Игнатиево. Двамата младежи се придвижвали с автомобил, когато забелязали техен съграждан да пие кафе пред магазина. Те слезли от автомобила и под влияние на употребен алкохол, безпричинно започнали да му нанасят удари и да отправят ругатни и закани по негов адрес. Преминаващи наблизо граждани се опитали да помогнат на потърпевшия, но двамата младежи продължили да буйстват и да се опитват да нанесат удари на всеки, който ги доближи. Възмутените граждани подали сигнал до МВР и нарушителите били задържани.

Районният съд прие, че хулиганските действия са станали достояние на множество хора, но с тях не са причинени щети и извършителите се разкайват за стореното. Съдът определи на двамата нарушители да бъдат наложени глоби от по 300 лева.

Глобиха поляк, напил се и счупил пътен знак

Също днес, съдът наложи глоба в размер на 200 лева на полски турист, нарушил на обществения ред в „Златни пясъци". Около полунощ на 7 юли 32-годишният летовник, повлиян от продължителна употреба на алкохол, започнал да клати, блъска и рита пътен знак, който указвал наличие на кръгово кръстовище в близост до входа на ваканционен клуб „Ривиера". В резултат а тези действия пътният знак се счупил край основата.

Свидетели на непристойната проява станали охранителите на клубния паркинг, които подали сигнал в V РПУ на МВР.