Най- вероятно през септември ще бъдат конкурсите за управител на МБАЛ , „ГУМ и Финансово-счетоводната къща
Най- вероятно през септември ще бъдат конкурсите за управител на МБАЛ , „ГУМ и Финансово-счетоводната къща / netinfo

През септември ще бъдат проведени конкурсите за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски", „ГУМ Дупница" и Финансово-счетоводната къща. Процедурите ще започнат след като ОбС разреши започването им. Това трябва да стане на 15 юли.


На последната преди ваканцията сесия на ОбС Дупница, местните парламентаристи ще трябва да дадат съгласие да започне процедурата по избор на управители три общински дружества. Според предложението конкурса за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски" трябва да се проведе на 19 септември, като кандидатите ще трябва да представят програма за развитието на болницата за тригодишен период. Комисията по избор на управител ще бъде от 5 човека, като задължително трябва да присъства представител на РЗИ, един правоспособен юрист и един магистър по медицина.


Финансово-счетоводната къща също ще бъде с нов управител, който ще трябва да представи визията си за тригодишен период. Изборът е насрочен за 20 септември, а комисията е от 9 човека. Толкова ще бъде и за ГУМ Дупница, където ще се избира нов управител на 16 септември. Договорите на всички са изтекли и към момента те работят с анекси, само за болницата беше избран вр.и д управител.
Не са обявени конкурси за управители на ВиК Дупница и Ученическо хранене.