Физически лица и фирми, желаещи разширяване на бизнеса си, се обръщат към ОИЦ-Плевен
Физически лица и фирми, желаещи разширяване на бизнеса си, се обръщат към ОИЦ-Плевен / dariknews.archive

По време на пресконференция, проведена в Община Плевен, екипът на Областния информационен център (ОИЦ) представи целите, планираните задачи през следващите три години и конкретните резултати, които ще постигнат с работата си.

Новият екип от експерти, които са избрани от началото на годината в Областен информационен център - Плевен, има за цел да организират информационни събития в 11-те общини на областта, чрез които повече хора да научават за възможностите по различните програми.

В Областния информационен център в Плевен най-често търсят съдействие или помощ физически лица, нуждаещи се от финансиране за започване на собствен бизнес, и фирми, които желаят да разширят бизнеса си.

Част от услугите, които се предлагат в Областния информационен център-Плевен са: конкретна информация за възможностите за кандидатстване с проектни предложения, разпространение на обща информация за политиките на ЕС, както и за целите и възможностите за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове /ЕСИФ/

66  са предвидените информационни събития, като част от тях вече са проведени, в това число и 3 национални кампании. 1500 консултации са дадени по различен начин: имейл, телефон, посещение на място в офиса на ОИЦ и са разпространени 8000 дипляни.

Източникът на финансиране е ОП „Добро управление", съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ, а бюджетът е 500 000 лв., като в тях влизат всички нужди, които са необходими за функционирането за 37 месечен период на този център.
Екипът, който ще работи по програмата е с ръководител Стефан Милев, координатор Камелия Горненска и счетоводител Албена Доцева.