Масово се изхвърля покъщнина около съдовете за смет
Масово се изхвърля покъщнина около съдовете за смет / Дарик Пловдив

ОП „Чистота“ мобилизира техника и служители, за да разчисти тротоара на бул. „Пещерско шосе“ в близост до пощенския клон от струпани стари дървени палети, които според запознати били нахвърляни от бившите наематели на съседно заведение.

По този повод директорът на общинското предприятие Иван Стоянов отбеляза, че продължава да се наблюдава масово изхвърляне около съдовете за смет едрогабаритни отпадъци от домакинствата – матраци, дюшеци, дивани, фотьойли, маси, столове и др., което нито е правилно, нито е регламентирано.

Особено често това се наблюдава през почивните дни и създава предпоставки за образуване на сметища около контейнерите. За да изглежда градът добре, тези отпадъци трябва да се извозят до осигурените от Община Пловдив специализирани площадки за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата.

„Нека гражданите звънят и на телефона на „Чистота“ 032 675 817, ние ще ги ориентираме какво да направят, но в никакъв случай да не изхвърлят около съдовете за смет непотребната им покъщнина, защото после влагаме огромни усилия, пускаме челни товарачи и самосвали, за да бъде този отпадък извозен“, заяви Иван Стоянов.