Спипаха двама дилъри на дрога
Спипаха двама дилъри на дрога / netinfo

Криминалисти от полицейското управление в Шумен задържаха двама шуменци за притежание на наркотични вещества, информират от местната полиция. Работата по случая започнала след извършена полицейска проверка на 6 юли около 20:50 часа на ул."Тракия" в града. Криминалисти, които работили в района по превенция на домовите кражби забелязали млад мъж, който скочил от лек автомобил в движение. Направило им впечатление, че е видимо притеснен.

Полицейските служители му извършили личен обиск на мъжа, който е шуменец на 27 години, с инициали В.М. В него са открити две найлонови пликчета, в които имало около 6 грама бяло прахообразно вещество на бучки. При направения полеви наркотест реагирало на амфетамин. Последвала проверка във „Фолксваген Голф" с шуменска регистрация, с който се придвижвал мъжа. Вътре бил 25-годишен шуменец, с инициали Р.Р. След претърсване в автомобила е открита и иззета електронна везна със следи от бяло прахообразно вещество.

Случаят е докладван на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен. Започнато е досъдебно производство. Проведени са разпити на свидетели и е изяснено, че двамата мъже са разпространявали наркотични вещества. С постановление на прокурор на 27-годишния мъж е наложена 72 часова мярка "задържане под стража", а по-младия е с мярка за неотклонение "подписка". Работата по документиране на престъплението продължава.