Бат' Сали се отказва от депутатския си имунитет
Бат' Сали се отказва от депутатския си имунитет / netinfo

Депутатът от ДПС Александър Методиев сам ще се откаже от имунитета си, съобщи зам.-председеталят на парламентарната група на партията Станислав Анастасов.

По думите му, от ДПС като политическа партия по никакъв начин няма да коментират решение на съд, следствие или прокуратура. „Все пак има разделение на властите", каза Анастасов.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Александър Методиев.

Цацаров поиска имунитета на Бат Сали

При извършена от прокурор от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май в Костенец Александър Методиев е извършил две престъпления от общ характер - противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство.

Главният прокурор е сезирал Народното събрание, тъй като според Конституцията в тези случаи парламентът е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършени от народен представител престъпления по разпоредби от НК.