Двама студенти на стаж в Областна администрация-Разград

Двама студенти на стаж в Областна администрация-Разград
Двама студенти на стаж в Областна администрация-Разград / Областна администрация-Разград

Областният управител на Разград Манол Кившанов се срещна със стажантите по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация днес – съобщават от пресцентъра на институцията.

Студентите Сибел Февзи и Димитър Ганчев са избрани след кандидатстване и подбор, който се осъществява изцяло онлайн в сайта staj.government.bg, и провеждане на интервю в Областна администрация Разград.

Областният управител е приветствал младите хора, като им пожелал успешен стаж и ги уверил, че Областна администрация е отворена за развитието на младежите и тяхната реализация.

Сибел Февзи учи четвърта година „Бизнес мениджмънт в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Димитър Ганчев е студент в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Публична администрация” и стажува в администрацията за втора поредна година. Той споделил, че не случайно е избрал отново Областна администрация Разград, защото натрупания опит, нови знания и умения в реална работна среда са му помогнали по-лесно да си взема изпитите.

Всеки стажант има наставник, който го обучава и му помага през целия период на стажа. В края на своя стаж всеки стажант може да попълни формуляр за обратна връзка и да оцени както наставника си и качеството на проведения стаж, така и да направи предложения и препоръки.

В програмата за задължителния стаж е предвидено те да се запознаят с правно-нормативното обслужване, управлението на собствеността и човешките ресурси, връзки с обществеността, регионално развитие и административен контрол.

Студентските стажове са с цел професионална ориентация, придобиване на нови знания и умения в реална работна среда, запознаване с работата в държавната администрация.

Стажовете са едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време.

Всеки стажант, който успешно проведе своя стаж, ще получи Удостоверение за успешно проведен стаж.