Братя застават пред съда за жестоко убийство
Братя застават пред съда за жестоко убийство / Дарик архив

Двама братя от пловдивското село Караджалово застават пред съда за извършено от тях жестоко убийство. Прокуратурата повдигна обвинение на 35-годишния Димитър Димитров и 34-годишния Ангел Димитров за умишлено убийство по особено мъчителен начин, за отвличане и за принуда. Предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Кървавото престъпление започнало с кражба на кон и кобила преди година. Те били собственост на по-големия брат. В селото бил тръгнал слух, че крадецът е 56-годишният Алекси Ангелов, пастир на крави. Димитър и Ангел го пребили с кол и юмруци, след което го довлекли гол в селото. В населеното място отправяли заплахи и към други хора.

След сигнал до 112 на техен съгражданин, на място пристигнала линейка. Медицинският екип установил, че цялата глава на Алекси Ангелов била в кръв, от ушите му също течела кръв, езикът му бил увиснал извън устата, зъбите му ги нямало, дясното око било излязло от очната ябълка, а лявото му ухо било разцепено и висяло. Въпреки спешната намеса, Ангелов починал в болницата от раните си. Причината за смъртта е множествена травма.