Изнасилена от бежанци скрила произхода им, за да не окуражава расизма
Изнасилена от бежанци скрила произхода им, за да не окуражава расизма / БГНЕС, архив
Изнасилена от бежанци скрила произхода им, за да не окуражава расизма
88273
Изнасилена от бежанци скрила произхода им, за да не окуражава расизма
Изнасилена от бежанци скрила произхода им, за да не окуражава расизма
  • Изнасилена от бежанци скрила произхода им, за да не окуражава расизма
  • Изнасилена от бежанци скрила произхода им, за да не окуражава расизма

Изнасилена от бежанци социална активистка запазила в тайна етническия произход на нападателите си заради страх от расизъм. Селин Гьорен е била нападната и изнасилена от трима мъже през януари тази година в град Манхайм, но не е съобщила на полицията, че са говорели арабски. Вместо това излъгала, че са говорели на немски.

Случаят доби известност в немските медии още пред пролетта, като тогава дори се появиха публикации, според които Селин дори благодари на своите насилници, че са успели да избягат от ужаса на войната в Сирия и да се спасят в Германия.

Разгонената мъжка глутница в Германия

Младата лява германска активистка Селин Гьорен призна, че е излъгала полицията относно етническия произход на тримата мъже, които са я изнасилили, за да не предизвика възмущение срещу бежанците в страната, пише немските издания „Spiegel".

Селин Гьорен, която е национален говорител на лявото младежко движение „Солид", е била нападната от трима мъже през януари тази година в град Манхайм, където тя е работила като активист, защитаващ правата на бежанците. 24-годишната жена е била причакана през нощта на детска градина, където е била изнасилена. След нападението тя отишла в полицията, но не съобщила за етническия произход на нападателите.

Мохамед от Мароко за Кьолн: Тук уличници колкото искаш

Заради общественото възмущение спрямо мигрантите след новогодишни нападения в Кьолн, Селин е съобщила, че нападателите ѝ са говорили на немски език.

Днес обаче тя призна, че е лъгала. Тя заяви, че нейна приятелка я убеждава да признае на полицията истинската история, след като друга жена е била изнасилена в същия район.

„Наистина съжалявам, че вашето сексистко държане към мен може да послужи като гориво за агресивния расизъм", написа по-късно тя в отворено писмо към своите нападатели.

Самата Гьорен е мигрант. Проблемът според нея е патриархалното и сексистко общество. След като случаят доби популярност, Гьорен е затрупана от съобщения, в които непознати хора й желаят повторно изнасилване.

Сексуални посегателства и на карнавала в Кьолн

Селин има обаче и своите почитатели. В социалните мрежи има страници в нейна подкрепа, където защитници на антирасизма и хора от арабски произход благодарят за проявеното разбиране след изнасилването. „Има специално място в рая за хора като теб", пише в един от фен профилите на Селин мъж от арабски произход.

Междувременно местна неправителствена организация заяви, че изнасилванията от страна на мигранти са се увеличили в последно време.

"Не" значи "не": Германия промени дефиницията за изнасилване

В началото на февруари немските медии цитираха мюсюлмански сайтове, в които се появиха призиви за нови масови нападения над жени по време на празника на Свети Валентин в Германия. Немската полиция призна, че опасността от такива нападения е реална. Не малко изследователи на тероризма в Западна Европа определиха нападенията над жени в Германия като сексуален джихад.