Работници на Титан БКС протестираха пред Община Шумен
Работници на Титан БКС протестираха пред Община Шумен / netinfo

Служители на „Титан БКС" излязоха на протест пред сградата на Община Шумен. Работниците изразиха притеснението си, че ще останат без работа след изтичане на концесионния договор на фирмата с Общината, което ще стане факт на 23 юли. Протестиращите заявиха, че като шуменци се притесняват и за това какво ще стане с чистотата в града, след като само две седмици преди изтичане на договора за сметосъбиране и сметоизвозване все още няма избрана фирма, която да извършва тази дейност.

Оставаме без работа, къде ще почнем на друго място работа и кой ще ни вземе, коя фирма - къде? Не се знае следващата фирма, като ни вземе на къде отиваме и какво правим от тук нататък", заявиха някои от протестиращите. Хората бяха категорични, че са доволни от условията на работа и заплащането, което получават в „Титан БКС".

Работници на "Титан БКС" протестираха пред Община Шумен
netinfo

„С много стаж сме във фирмата, а оставаме без работа, буквално на улицата. Никой не е говорил с нас, никой не ни е обяснил какво реално се случва. Знаем само, че кметът е решил твърдо да има нова фирма", заяви дългогодишният служител в „Титан БКС" Кънчо Кънчев.

Кметът на Шумен Любомир Христов покани за разговор група от протестиращите, на които обясни че ще настоява те да бъдат назначени от новата фирмата, която бъде ще започне да чисти град след две седмици.