Областна администрация-Шумен с награда от конкурса на „Фондация за прозрачни регламенти
Областна администрация-Шумен с награда от конкурса на „Фондация за прозрачни регламенти / netinfo

Областна администрация-Шумен е класирана на второ място в конкурса на „Фондация за прозрачни регламенти" за „Най-прозрачна областна администрация" за 2015 година. Фондацията организира националния конкурс за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации за осма поредна година. Наградите са в четири категории - „Най-прозрачна областна администрация", „Най-прозрачна общинска администрация", „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията" и „Най-добра практика за партньорство между общинската администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията".

На официална церемония днес в София бяха наградени отличените в конкурса областни и общински администрации. От името на Областна администрация Шумен наградата получи заместник-областният управител Петко Шаренков.

В категорията „Най-прозрачна областна администрация" са участвали общо 14 администрации. Областна администрация-Шумен е отличена с втора награда за постигнати резултати през 2015 година след 7-то място в конкурса през 2013 година. Резултатът е формиран на база оценката на 20 критерии, свързани с осигуряването на достъпа до информация и административното обслужване на гражданите. Най-високо сред всички участвали в конкурса Областна администрация-Шумен е оценена за функционалността при работа с интернет страницата на администрацията.