Дядо Темелко от Симеоновец навърши 102 години
Дядо Темелко от Симеоновец навърши 102 години / Дарик Пловдив

102 години навърши Темелко Лазаров от септемврийското село Симеоновец. Столетникът от Симеоновец е преживял първата световна година като дете, а после се е сражавал за Родината по време на Втората световна война. В цялата Община Септември има още само един столетник – това е 101 годишният Михал Даскалов, който живее в общинския център.

Да го поздравят за рожденият му ден на крака дойдоха кметът на Общината Марин Рачев, зам-кметът Даниела Малешкова, секретарят Нина Вардина и кметицата на селото Богданка Атанасова. Рожденикът почерпи гостите с шоколадови бонбони, а след това духна и свещичките на празничната торта, подарена му за празничния повод от септемврийският градоначалник.

Дядо Темелко получи за рожденият си ден и поздравителни адреси от името на Община Септември и Съюза на ветераните от войните, на който член е и той самият. Поздравителните адреси към рожденикът бяха прочетени съответно от Даниела Малешкова и Елка Христова. Подарък му поднесе и кметицата на Симеоновец Богданка Атанасова.

В края на тържеството към присъстващите се присъедини и отец Стефан, който благослови дядо Темелко и му пожела да е все така жизнен за годините си.