„Ванико” ООД - 24 години професионализъм и качество
„Ванико” ООД - 24 години професионализъм и качество / netinfo

"Ванико" ООД - 24 години професионализъм и качество в проектирането и производството на резервни части, машини и инструменти.

24 години са напълно достатъчни, за да се докажем пред себе си, пред нашите клиенти и търговски партньори в България и Европа.

Качество, професионализъм и доверие - това е нашата формула за успех. Това са опорните точки за бизнеса, които се превърнаха в най-големия двигател за развитието и просперитета на дружеството.

Уважаеми колеги и партньори, от мое име и от името на ръководството на фирмата ви поздравявам за това, че ни се доверихте. Благодаря ви за това, че ни вярвате и подкрепяте.

Доверието е най-важната движеща сила за развитието ни в бъдеще. То е гарант за запазване на лидерското място на „Ванико" ООД сред производителите на резервни части, машини и инструменти не само у нас, но и в Европа.
За 24-я рожден ден на дружеството пожелавам на всички работници, служители и партньори да са здрави и успешни! Нека всички заедно да продължим да работим за издигане авторитета на нашето предприятие.

Честито на всички вас, които сте съпричастни към празника на „Ванико" ООД.

Инж. Сашо Въжаров, управител на „Ванико" ООД

„Ванико" ООД 100% частно дружество, създадено на 7 юли 1992 гoдина.
Първите стъпки в производството са направени през септември 1992 година в работилница под наем не по-голяма от 30 кв.м, три машини, много знание и ентусиазъм.
Богатият професионален опит на съдружниците дава насоката на развитие на фирмата - проектиране и изработка на детайли, инструменти (пресформи, шприцформи, щанци), машинни възли и цели машини по поръчка.

Още през 1993 година „Ванико" ООД започва производството на серийни детайли за износ, а през 1996 година е сключен първият дългосрочен договор за изработка на детайли с Берхтолд - Германия, а няколко месеца по-късно и с Фрех Груп - Германия. От 1996 година „Ванико" ООД е официален дистрибутор на SKF, а от 2000 година и доставчик на SKF.

До 1998 година „Ванико" ООД се развива на базата на универсално оборудване, добри специалисти и 100% рефинансиране на печалбата.

В момента дружеството е сред водещите фирми в металообработването в Европа и в света, като непрекъснато внедрява нови технологии и машини.

Като оторизиран дистрибутор на SKF фирмата поддържа и развива всички платформи от продуктовата гама на SKF.

"Ванико" ООД поддържа и предлага широка гама и складови наличности от:
• Индустриални и автомобилни лагери
• Семеринги и уплътнения
• Греси - универсални и за специфични приложения
• Ремъци, вериги, ремъчни шайби, верижни колела, втулки и съединители
• Линейни лагери и кръгли закалени направляващи
• Сачмени каретки и профилни направляващи
• Сачмено винтови двойки
• Крепежни елементи - болтове, гайки, винтове, шпилки, шайби, шплентове и нитове, зегерки, скоби и други.
• Металорежещи инструменти - свредла, метчици, плашки и други.
• Механични инструменти за монтаж/демонтаж на лагери - двураменни/трираменни скоби, втулки, удрарни ключове и други
• Хидравлични и електрически инструменти за монтаж/демонтаж на лагери - хидравлични скоби, хидравлични гайки и помпи, индукционни нагреватели и други
• Ръчни уреди за мазане - такалъмити, помпизагрес, греснипели, гъвкави удължители, накрайници за гресиране и други.
• Електрически уреди за мазане - електрически и пневматични помпи за автоматично мазане с грес и масло.
• Уреди за мониторинг и диагностика - уреди за вибродиагностика, термокамера, лазарен термометър, стробоскоп, ендоскоп, тахометър и други
• Уреди за центровка - лазарни уреди за центровка на валове и ремъчни шайби, пластини за центровка и други

Утвърждавайки се през годините, като иновативно и бързо развиващо се предприятие, отличавайки се с високо технологичната си материална база, квалифицирани инженерни кадри, опит и добро име, от 2007 година „Ванико" ООД е сертифициран партньор на SKF по поддръжката. Днес фирмата поддържа и непрекъснато усъвършенства и развива самостоятелен екип от специалисти за осъществяването на дейности по поддръжката на клиенти с местно и национално значение.