Куп награди за Студио „Сарандев“ от Международния фестивал „Трикси“ – Албена
Куп награди за Студио „Сарандев“ от Международния фестивал „Трикси“ – Албена / ОМЦ - Добрич

Талантливите млади изпълнители от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се завърнаха със седем приза от Международния фестивал на изкуствата „Трикси“ – Албена.

Те се представиха в категорията „Поп и джаз пеене“ и завоюваха три първи награди - за Димитрина Германова, Росен Петров и Стефани Маринова, и четири трети награди - за Жана Стефанова, Златомира Драголова, Неда Александрова и Александър Петров. Организаторите на фестивала  от Арт център „Стринджендо“ връчиха на Димитрина Германова и специална награда - за най-добро изпълнение на песен от мюзикъл. Стефани Маринова и Жана Стефанова получиха покани за участие в Международния фестивал Shining Star” – Турция лично от директора на фестивала Толга Гурдил, който обяви, че ще поеме всички раходи по престоя на момичетата там.

И двете журита на фестивала бяха съставени от изтъкнати музиканти, педагози и директори на фестивали от Бълария, Молдова, Беларус, Турция, Казахстан, Малта и Румъния. Журито при малките бе председателствано от проф. д-р Пламен Арабов, а при големите – от звездата на българската поп музика Маргарита Хранова.

Юбилейното десето издание на Фестивала „Трикси“ бе закрито с тържествен гала концерт, в който след изпълнението на Стефани Маринова цялата зала гръмна от аплодисменти, а журито стана на крака, разказа вокалният педагог Елена Карабельова.

Поздрав за всички участници във фестивала, дошли от различни държави, бе изпълнението на Лидия Ганева – българският представител в Детска Евровизия 2016, с което бе закрит гала концерта.