Ботев /Враца/ загуби от Монтана след добра игра
Ботев /Враца/ загуби от Монтана след добра игра / netinfo

"Ботев" /Враца/ записа първа загуба в предсезонната подготовка. Възпитаниците на Бойко Величков отстъпиха с 1:4 от първодивизионния "Монтана". Въпреки изразителната загуба, старши треньорът на врачани остана доволен от проверката и показаното на терена. Според него играчите му са изпълнили голяма част от задачите, които им е поставил и за този етап от подготовката са показали добра игра.

"Подходихме с излишно голям респект към съперника в началото и бяхме плахи в атакуващ план през големи периоди от мача", обясни забележките си към своя тим Величков. Според него има достатъчно време до първия официален мач и тези слабости ще бъдат изчистени с много работа.

"Монтана" поведе в 30-тата минута, а десетина минути по-късно "Ботев" изравни с гол на Венци Иванов. Втората част започна с леко превъзходство на врачани, но въпреки това съперникът отбеляза в 57-та минута за 1:2. Последваха няколко опасни атаки за "Ботев", но противно на логиката следващото попадение отново попадна във вратата на Иван Иванов от фаул. В заключителните минути "Монтана" реализира за 1:4 след бърза контраатака.

 

В игра влязоха всички футболисти, които са на лагера в Банско. Следващата контрола е утре срещу Славия U19, а на 13-и е проверката срещу "Банско".