Талантливи търновчета обраха овациите на песенен конкурс в Италия
Талантливи търновчета обраха овациите на песенен конкурс в Италия / netinfo

Италианският град Римини беше домакин на Фестивала на всички изкуства „Magia Italiana” . Той се организира за петнадесета поредна година от Международна академия на изкуствата „Европа” със съдействието на Арт център "Кърнолски".

В тазгодишното издание на фестивала в Италия се включихa повече от 200 деца и младежи от Полша, Италия, Дания, България, Литва, Украйна и Грузия, които се състезаваха в различни категории. Талантливите певци и танцьори се изявиха на сцени в Римини и в парк „Мирабиландия“. Галаконцертът за закриването и награждаването на лауреатите се състоя в театър "Новели"

Журито на фестивала беше съставено от доказани професионалисти: италианският хореограф и преподавател Роберто Лори; Кристина Пьотровска – продуцент в Полската национална телевизия, композитор и вокaлен педагог от Полша; Онуте Жукиене – певица и директор на Международния конкурс “Kaunas Talent“ от Литва и Русудан Бакхтадзе - грузински режисьор на телевизионни проекти като “The Voice of Georgia”.

Във фестивала тази година участваяха певците от Вокално студио "Таланти" за поп и джаз пеене, при читалище "Искра", Велико Търново. Те се състезаваха в категория "Вокал" и "Вокални групи" и бяха единствените представители на България в тези категории. Участниците в конкурсната програма бяха допуснати след предварителна селекция. Сред изключителна конкуренция на състезатели от седем държави, певците от Вокално студио "Таланти" се представиха блестящо и завоюваха осем призови места.

Първо място и златен медал завоюва Мая Младенова от трета възрастова група, а  Александра Димова спечели златото в четвърта възрастова група. Второ място и сребърен медал бе отредено за Михаела Кючукова - четвърта възрастова група и за Трио "Вая" в категория Вокални групи. Трето място и бронзов медал спечели Ема Стефанова от втора възрастова група, бронз завоюва и Василена Илиева от четвърта възрастова група.

В групата на най-малките певци до 10 години специалната награда "Най-добра интерпретация" получи Рада Георгиева, а наградата "Златен дебют" получи Марсел Хаджийски. За високите постижения на своите възпитаници музикалният педагог на Вокално студио "Таланти" Венелина Пъневска получи диплом "Grande Maestro".