В понеделник представят творбите от пленера „Мистика и реалност“
В понеделник представят творбите от пленера „Мистика и реалност“ / netinfo

Десет художници от 6 държави участват в шестото издание на пленера „Мистика и реалност“, който се организира от Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ и община Разград. Представи ги днес директорът на галерията Тодор Тодоров. Повечето от тях са абстракционисти, но има и портретист, във финалната изложба ще видим и творби, свързани с ландшафта на Лудогорието – стана ясно днес.

Турция е представена в пленера от двама творци, Ахмет Далкаран и Мехмет Гезен, и двамата от Университета в Коня, с който разградската художествена галерия води разговор за сътрудничество. Елена Драгулелей е от Румъния, Петала Павлиду  - от Гърция, а Пинг Фредерикс – от Холандия. Представител има и Австрия, Атанас Колев е от Пловдив, но от 27 години живее в Австрия. Българските художници са: Златка Декова, Цветан Казанджиев, Христо Николов и Тодор Тодоров.

Творбите, подредени в изложба в Художествената галерия, ще видим на 11 юли от 17,00 ч. Част от тях ще останат като  дарение във фонда на галерията.

Богатите културни традиции на Разград не само се запазват, а и се превръщат в акцент в цялостната политика на новото ръководство на общината – увери председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, която участва в пресконференцията, представяща пленера.

В понеделник представят творбите от пленера Мистика и реалност
netinfo