Медали за третокласници от ОУ„Васил Левски” от международния турнир „Математика без граници”
Медали за третокласници от ОУ„Васил Левски” от международния турнир „Математика без граници” / netinfo

Най-малките математици от ОУ„Васил Левски”-Разград постигнаха впечатляващи резултати на международния турнир „Математика без граници”, който се проведе през уикенда в Несебър – съобщават от управата училището

Отборът на третокласниците се е класирал втори на математическата щафета. Иван Генчев, Александър Симеонов и Корай Хамдиев от ІІІ „б“ клас  грабнал  сребърния медал. Те постигнали максималния брой точки, предвидени в регламента, но отстъпили първенството само  заради по-доброто време на призьорите, взели златния медал.

Освен с успеха на отбора Иван Генчев си тръгнал от състезанието и с втори медал. Той станал трети в индивидуалното класиране при третокласниците и взе бронза в своята група. Всички момчета от отбора първенец са възпитаници на преподавателката Лидия Горчева, която е ръководител на  групата третокласници.

На крачка от медалите били и най-малките състезатели от ОУ“Васил Левски“. Румен Калоянов Монев от І в клас и Ния Христова от І“б“  клас, с ръководител Стоянка Неделчева се класирали в челната шестица. Те заели четвърто и пето място, като само 1 и 2 точки не им достигнали  за призовата тройка.

Останалите трима участници от отбора на I клас, Константин Тачев, Румен Антонов Монев и Глория Минкова, също представили училището с резултати от над 10 точки. Единственият участник от 4 клас бил Никита Стефанов, който постигнал резултат от 15 точки.

Достойно се представили и възпитаниците на Галина Панайотова, ръководител на отбора на 7 клас: Наталия Нешева, Теодора Стайкова, Дебора Белчева.

Състезанието „Математика без граници” събира в Несебър млади математици от 12 държави на 3 континента. Със свои представители в турнира са участвали България, Азърбейджан, Беларус, Казахстан, Китай, Мексико, Румъния, Русия, Турция, Молдова, Узбекистан и Афганистан. 898 ученици в индивидуалното състезание на възраст от първи до дванадесети клас и 264 отбора взеха участие в тазгодишния турнир. ОУ„Васил Левски” е било с 4 отбора и 12 индивидуални състезатели, 6-ма от които са влезли в челните шестици. Разград е представен в състезанието и от ученици от СОУ„Христо Ботев”-Разград.

Медали за третокласници от ОУВасил Левски от международния турнир Математика без граници
netinfo