Жорж Ганчев- Кольо Парамов: Ние ще отворим очите на българите
Жорж Ганчев- Кольо Парамов: Ние ще отворим очите на българите / Иво Кирилов, Дарик

„Ние искаме да отворим очите на българите", това заявиха в Кюстендил кандидат президентската двойка Жорж Ганчев - Кольо Парамов. Двамата дадоха пресконференция, за представяне на техните 10 основни точки, които те ще изпълнят ако бъдат избрани за президент и вицепрезидент.
„Нашата кауза е България- българският език, националната памет, българската религия и език. Ние сме хора, за които Отечеството е началото и края. Двамата говорим истината и сме напълно независими. Тази политическа класа, която в момента е на власт трябва да се засрами и да се оттегли. Ако останат нещата така България след 10- 15 години в този си „независим вид" няма да съществува. Трябва да дадем шанс на младите хора", заяви Жорж Ганчев. Според него няма роми, турци, евреи, арменци- има български граждани и те трябва да спазват закона. Сред една от важните точки в програмата им е да се случи така, че изпълнителната, законодателната и съдебната власт да бъдат независими.
„Даже и по времето на Сталин, не се е концентрирала толкова власт в ръцете на един човек, както е в момента в България", допълни Ганчев.
Според него е скандално партийните субсидии да бъдат 11 %, максимума за Жорж Ганчев е 5%.
„Ние ще участваме в избори, в които уравнението стана с 5 неизвестни. Ние поискахме кандидатите за президент да бъдат обявени поне 6 месеца по- рано. Така българският избирател ще бъде по- прецизен в избора си. Сега констатираме, че големите партии ще си представят кандидатите чак около 20 септември. Още нещо, което се случва е преместване на изборите от 30 октомври на 6 ноември. Причината е, да могат да изгладят договорките, които правят", каза кандидата за вицепрезидент Кольо Парамов. Според него беднотията в България ще продължи, като вероятността от нова доходна политика е много малка, а вероятността за нови два стабилизационни заема е много голяма. Парамов обясни, че това на което се надяват българите от Европа няма да бъде изпълнено.
Кандидат президентската двойка ще търси гласове и от ляво ориентираните гласоподаватели.
Сред приоритетите, които са си поставили в програмата са залегнали- да се планира и реализира защитата на българското небе без чужда намеса, да се довършат модерните заграждения по границата, да се изравни частното и държавно участие във важните сектори на българското производство, износ и вътрешна търговия, да се увеличи заплащането на военните и полицията.