Задържаха престъпна група за контрабанда на македонски цигари
Задържаха престъпна група за контрабанда на македонски цигари / Снимка: Дарик, архив

Гранични полицаи откриха над 100 000 къса контрабандни цигари при проведена акция в събота. В операцията участвали служители на Граничен полицейски участък - Благоевград и Регионална дирекция „Гранична полиция" - Кюстендил. Те иззели 103 800 къса контрабандни цигари.
На разклона на пътен възел край ГКПП - Станке Лисичково бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат", управляван от 27-годишния благоевградчанин В. Г. При претърсването в колата са открити 5348 кутии цигари без акцизен бандерол. Контрабандната стока е иззета. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа в помещенията за временно задържане на ГПУ - Благоевград.

В хода на операцията са задържани още двама мъже, на 38 и 42 години, съпричастни към случая.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234 от НК. Уведомена е прокуратурата. Работата по случая продължава. „Това са основните дистрибутори на контрабандни цигари от Македония за региона край Благоевград. По оперативна информация на македонските колеги вкарват през „зелена граница" между 70 и 100 мастербокса на месец. В престъпната схема са замесени и македонски граждани, но не знаем дали са извършени арести в Македония", разкриха разследващи.