ГЕРБ не бърза да обяви кандидат-президентската си двойка, според Цветан Цветанов
ГЕРБ не бърза да обяви кандидат-президентската си двойка, според Цветан Цветанов / Дарик Добрич

ГЕРБ ще обяви кандидат-президентската си двойка за предстоящите президентски избори на възможно по-късен етап, заяви в Добрич председателят на парламентарната група на партията  и зам. – председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Чисто тактически е по-добре да обявим кандидат - президентската двойка на ГЕРБ на по-късен етап. Ние искаме да има спокойствие и устойчивост в управлението и да намалим тази политическа риторика, която някой път излиза извън границите на нормалното поведение. Затова смятаме, че колкото по-късно влезем в реалната предизборна кампания за президетските избори, толкова повече правителството ще може да свърши много от набелязаните задачи, които трябва да се реализират в предстоящите месеци” – обяви Цветанов.

Той коментира още, че  забавянето, което е получи ла страната ни от новия финансов програмен период е било благодарение на експеримента Орешарски. „Всички знаем, че споразумението с ЕК трябваше да бъде подписано през 2013 г., но то два пъти беше връщано на кабинета Орешарски и беше подписано през септември 2014 г. от служебния кабинет, което не ни даде възможност да се възползваме от тази европейска солидарност по новия финансов програмен период от 1 януари 2014 г. В момента и министрите в диалог с ЕК отваряме програмите, местната власт вече е готова със съответните проекти и аз съм убеден, че в края на тази и началото на другата година ще има много проекти, които ще започнат своето изпълнение от регионално и общинско значение, което ще  даде допълнителен импулс на хората  за  подкрепа на ГЕРБ и управлението на ГЕРБ ще бъде много полезно за развитието на страната” – подчерта Цветанов.

В Добрич той се срещна с местния партиен актив, с когото обсъди резултатите на ГЕРБ в областта от последните местни избори. „ Изборите в Добрич за мен са абсолютно незадоволителни. Ако погледнем хронологията на изборните резултати от 2007, от 2011 и 2015 г. ние имаме спад с около 10 000 избиратели, което определено е проблем и ние трябва да предприемем мерки, за да излезем от тази ситуация” – категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.