Дете е с опасност за живота след катастрофа
Дете е с опасност за живота след катастрофа / Дарик архив

9-годишно момче е с опасност за живота след катастрофа в село Стряма. Сигналът е подаден снощи в 20.30 часа. По първоначални данни, лек автомобил „Фолксваген” блъснал внезапно изскочило пред него дете, което е настанено в болница в критично състояние. 42-годишният водач от Раковски е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Районът е бил отцепен, извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство. Причините и обстоятелствата около инцидента се изясняват от полицаи от районното управление в Раковски.

Същия ден са станали и други две катастрофи с пострадали пешеходци, причините за които са в процес на установяване. На пътя между Перущица и Устина лек автомобил „Мазда” блъснал пресичаща пътното платно 65-годишна жена, която е настанена в болница. Алкохолната проба на 34-годишния водач от Перущица е отрицателна.

Няколко часа по-рано на телефон 112 постъпила информация, че на ул. „Батак” в Пловдив 15-годишно момче било ударено от лек автомобил „Мерцедес”, който след това се качил на тротоара и се блъснал в училищна стена. Тийнейджърът е оставен за наблюдение в болница. Изяснено е, че зад волана е бил неправоспособен 26-годишен младеж, който напуснал местопроизшествието. Работата по случая продължават служители на сектор „Пътна полиция”.