ІІ Национален конкурс С песните на Недялка Керанова в Минерални бани
ІІ Национален конкурс С песните на Недялка Керанова в Минерални бани / Община Минерални бани

На ІІ Национален конкурс „С песните на Недялка Керанова” е домакин днес Минерални бани. До 15 ч. е регистрацията на участниците, в периода от 15 до16,30 ч. организаторите са насрочили техническа репетиция. Официалното откриване е в 17 ч., а половин час по-късно стартира и конкурсната програма, която ще продължи до 20 ч. В продължение на половин час ще се представят местни танцови колективи, след което е награждаването на отличените.

Участие във фолклорния конкурса са заявили 35 участници, като 8 от тях са на възраст до 13 г., 4 са в групата 14- 18 г. и 23 във възрастовата група над 18 г. Участниците са от: София, Хасково, Садово, Пловдив, Бургас, Варна, Габрово, Севлиево, Димитровград, с. Доситиево, общ. Харманли, с. Тънково, с. Малка Верея, Ст. Загора, Шишманци и Чалъково,Пловдивско, Асеновец, Нова Загора, както и домакините от Минерални бани.

Миналата година за първи път община Минерални бани организира конкурс "С песните на Недялка Керанова", като в него се включиха 31 участници от различни населени места в страната.

 

За 21 ч. днес е предвиден концерт на оркестър „Фолкпалитра“ с ръководител Петър Войников и солисти Гинка Иванова и Емилия Димитрова.