Сирийски военен самолет се разби край Дамаск
Сирийски военен самолет се разби край Дамаск / БГНЕС, архив

Сирийски военен самолет се разби днес на североизток от Дамаск, а бунтовническа група обвини свързания с Ал Кайда Фронт ан Нусра, че е убил пилота след залавянето му, предаде Ройтерс.

Сирийските държавни медии съобщиха, че падането на самолета е било причинено от техническа повреда и че пилотът, който е катапултирал, се издирва. Бунтовници заявиха, че машината е била свалена, но не казаха какво оръжие е било използвано.

Според бунтовническата групировка "Джаиш ал ислам" пилотът е бил убит от боец на Фронта ан Нусра, след като е бил задържан в съвместен команден център. Преди това групата заяви, че той ще й бъде предаден, защото тя е свалила самолета му.

По-рано "Джаиш ал ислам", която контролира територия в източните и североизточните околности на Дамаск, разпространи снимка, която според нея показва пилота.

"Призоваваме Фронта ан Нусра и "Ахрар аш Шам" да направят изявление, като обяснят какво се е случило. Призоваваме ги също да предадат тялото на пилота", каза "Джаиш ал ислам". "Ахрар аш Шам" е друга голяма бунтовническа групировка.

Източник: БТА