Айфеловата кула - дом за една нощ
Айфеловата кула - дом за една нощ / Guliver/Getty Images

Айфеловата кула е задължителна забележителност за много туристи, посещаващи Париж. За едно британско семейство тя се превърна и в дом за една нощ, предаде Ройтерс.

Мишел Стивънсън спечели нощувка в Айфеловата кула със състезание, организирано от уебсайта за търсене на квартири под наем "Хоум ауей" (HomeAway).

Участниците в него трябвало да отговорят на въпроса: "Какво бихте направили, ако апартаментът на "Хоум ауей" в Айфеловата кула стане изцяло Ваш за една нощ".

Стивънсън, която има двама сина, диагностицирани с аутизъм, е сред четиримата победители, получили право на нощувка в луксозния апартамент на първия етаж на Айфеловата кула, откъдето има прекрасна гледка над френската столица. Семейството ще  има и възможност да разгледат помещения, затворени за публиката.

"Най-много от тази възможност се възползваха те, защото Айфеловата кула ги омайва, самата конструкция и осветлението", признава Мишел. "Тъй като са аутисти, осветлението им прави голямо впечатление и им въздейства силно. Това е нещо, което им се случва само веднъж", споделя още щастливата майка.

Източник: БТА