Поредна тапа очаква шофьорите в София
Поредна тапа очаква шофьорите в София / БГНЕС, архив

Поредна тапа за шофьорите в София от утре. Този път блокадата ще бъде по бул. „Витоша", тъй като това лято от Столична община възнамеряват да приключат цялостното обновление на участъка.

Кои улици и булеварди ще се ремонтират в София това лято?

До края на юли се забранява влизането на пътни превозни средства по западното пътно на бул. „Витоша" между бул. „България" и ул. „Бяла черква". Движението ще се извършва в източната част.

"Това е първият етап. Започва реконструкцията на бул. "Витоша" между бул. "България" и ул. "Бяла черква", включително и релсовия път. Това налага затваряне на западното платно за движение по "Витоша", като в източното платно движението ще бъде двупосочно движението в този участък", посочи Антон Деспотов от Центъра за градска мобилност.

Промени ще има и в движението на трамваите, които минават през зоната в ремонт.

Още една тапа в София заради ремонт на ключов булевард

"Променят се маршрутите на трамвайните линии с номера 1 и 6, като трамвайна линия 1 ще се движи по бул. "България" до "Борово", а трамвайна линия 6 ще се скъси до Съдебната палата. В този участък в момента се движат две автобусни линии - ТМ61 и ТМ62, които ще извършват довеждащ транспорт до спирките на трамвайна линия 1 и 7 в района на бул. "Пенчо Славейков" и "Витоша", откъдето хората ще могат да се прикачват към центъра", допълни Деспотов.