Нов паркинг в центъра прави община Любимец
Нов паркинг в центъра прави община Любимец / Община Любимец

Продължават дейностите по обновяване на централната градска част в Любимец. Преди повече от месец администрацията предприе инициатива за почистване на терена зад комплексната административна сграда, продължение на ул. “Желязко Терпешев“. Със започване на строителството този участък от улицата е бил затворен и включен като прилежащ терен към сградата. За съжаление поради липса на средства работата по важния за Любимец обект е била прекратена през далечната 1996 г.

Почти 20 години празното пространство зад оградата на обекта бе неизползваемо- обрасло с бурени, затрупано със строителни и битови отпадъци. След извозване на отпадъците теренът бе запълнен със земни маси и изравнен, а след асфалтирането му ще се превърне в нов паркинг.

Възстановеният участък от улица „Ж. Терпешев“ ще свързва ул. „Цар Освободител“ с ул. „Граф Игнатиев“. Така ще бъде облекчено движението и паркирането на автомобили в центъра на Любимец, коментират от администрацията.

Подновена бе и маркировката на паркинга зад ресторант „Централ“ с цел по-голяма функционалност и безопасност на движението както на пешеходци, така и на превозни средства, уточняват от община Любимец.