SSL сертификатът - все по-важен за вашия уеб сайт?
SSL сертификатът - все по-важен за вашия уеб сайт? / netinfo

Предпочитате ли връзката с любимия ви електронен магазин или новинарски сайт да е защитена с SSL сертификат? Вашият сайт или сайтът на фирмата, в която работите, защитени ли са по този начин? Какви предимства носи сертификатът? Вероятно много от вас си задават тези въпроси, когато се сблъскат с небезизвестното" https://", с което започва адресът на избран от вас уебсайт.

На първо място SSL сертификатът гарантира сигурност и бързина при обмен на информация/данни в Интернет. Заедно с това, има благоприятно влияние на позиционирането на един уебсайт в Google, както и върху доверието към сайта ви от търсещите машини. Под обмен на информация трябва да се разбира предаването чрез Интернет на всеки вид съобщения, документи, онлайн форми за електронни разплащания, поръчки, фактури и т. н., при попълването на които често се изисква въвеждане на лични данни от потребителя.

Сигурност

Защитата на лични данни е в основата на политиката на всеки сайт, особено на електронните магазини. Сигурността, също така, е едно от първите неща, което потребителят търси и което му дава увереност да използва уебсайта отново. SSL сертификатите осигуряват сигурност с криптиране на информацията. С помощта на математически алгоритъм въвежданите от потребителя данни се преобразуват в неразбираема последователност от символи. Заедно с това се гарантира тяхното обратно възстановяване.

Доверие

Сайтовете, използващи сертификати за сигурност, се позиционират по-добре и се ползват с доверието както на Google, така и на всички останали търсещи машини. Това спестява време и допълнителни инвестиции за подобряване на ранга - индекса на доверие в сайта.

Висока скорост

Друг важен фактор за спечелване на одобрение за сайта е бързината на зареждането му. Двете технологии вървят ръка за ръка: за да се възползват от по-новия и по-бърз протокол за обмен на информация в Интернет - HTTP/2, собственикът на всеки сайт трябва да осигури сигурна (криптирана) връзка, т.е да използва сертификат за сигурност (SSL).

Спокойствие

Спокойствието на потребителите при споделяне на лични данни е гарантирано.

Хостинг компанията HOST.BG бонифицира всички своите клиенти с възможността да се възползват от валиден и напълно безплатен SSL сертификат към всеки хостинг план. Към обновените абонаментни хостинг планове, компанията добави опция за инсталиране на криптиращия протокол "Let's encrypt SSL". Екстрата се предлага безплатно за настоящи и бъдещи клиенти на HOST.BG към услугите споделен сPanel хостинг, Hybrid VPS и Managed VPS