Басейните в „Северен“ изрядни
Басейните в „Северен“ изрядни / netinfo

Настилките на плувните басейни в „Северен“ отговарят на изискванията. Това е установила районната комисия по водоспасителна дейност, сформираната по заповед на кмета Ральо Ралев.

Проверяващите са установили още, че басейните разполагат с обозначения за дълбочината и указателни табели за температурните разлики, имат изградени медицински пунктове и назначени водни спасители.

Съставени са протоколи от РЗИ-Пловдив за взети водни проби от басейните.  В представените документи за използване на открити басейни, комисията не е установила нарушения.

Експертите задължават стопаните на водни площи да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места. Предвидена е и широка разяснителна кампания  по профилактика на водния травматизъм в района.

Кметът на „Северен“ напомни, че къпането и плуването в река Марица е забранено, а при аварийни ситуации и необходимост да се търси помощ на водноспасителната служба при БЧК-Пловдив, на тел: 032/6241 74 ;  032/62 71 63  или на тел. 112.