Турнир за компютърни игри „LAN Party Vratsa 2016”
Турнир за компютърни игри „LAN Party Vratsa 2016” / Община Враца

Второто издание на турнира за компютърни игри „LAN Party Vratsa 2016” бе официално открито от кмета на Община Враца Калин Каменов. Събитието се провежда от 1 до 3 юли в спортната зала на Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов” /ПМГ/ в града.

В словото си кметът Калин Каменов приветства участниците и гостите на събитието и им пожела да се забавляват и да надграждат уменията си в сферата на високите технологии. „Чрез компютърните игри може да постигнете успехи в ИТ-сферата, но не забравяйте, че освен да играете, трябва да излизате навън и да спортувате”, заяви Калин Каменов. „Надявам се, в тази зала, да има някой, който след време да е създател на бъдеща ИТ-компания”, допълни още кметът на Община Враца.

Тази година в изданието „LAN Party Vratsa 2016” ще се състезават 30 отбора от цялата страна, които ще премерят сили в три компютърни игри. Полуфиналите на състезанията ще се играят в събота, а в неделя победителите ще бъдат официално наградени.

Освен предварително записалите се за участие, в „LAN Party Vratsa 2016” могат да се включат и всички жители и гости на града. За целта в залата на ПМГ е обособена свободна зона, където всеки може да се присъедини към събитието като донесе собствен лаптоп.