Пирин Благоевград с първа победа при Стефан Генов
Пирин Благоевград с първа победа при Стефан Генов / Дарик, архив

Пирин Благоевград победи Созопол с 3:2 във втората си контролна среща през този подготвителен период.

На базата в село Рилци „орлетата" направиха добър мач, а наставникът Стефан Генов на практика използва два различни състава във всяко едно полувреме. Пълни 90 минути записа единствено Стилян Николов, а 60 минути на вратата на благоевградчани бе Красимир Костов.

В 9-ата минута Владислав Златинов откри резултата от фаул. От около 20 метра той стреля, топката рикошира в човек от стената и подлъга вратаря Теменлиев. В 27-та минута футболистите от Созопол стигнаха до изравнително попадение. Деян Христов бе изпуснат в наказателното поле и простреля Костов за 1:1.11 минути по-късно Влади Златинов вкара втория си гол в мача. Това бе и най-хубавата атака в срещата, след като Благов по великолепен начин изведе Златинов в наказателното поле и той със силен удар под гредата вкара за 2:1. Смените, които направиха треньорите Стефан Генов и Румен Димов, дадоха отражение и темпото на игра след почивката не бе много високо. В 70-та минута Станислав Костов вкара уникален гол, след като намери горния ляв ъгъл на вратата на Созопол с удар от около 25 метра.

Минута преди края на мача влезлият като резерва вратар на Пирин Веселин Ганев отби лошо една топка и от границата на наказателното поле Стоян Мантаров с удар по земята оформи крайното 3:2.Сред зрителите на базата в Рилци бе и новото попълнение на Пирин Орлин Старокин и футболният национал и бивш капитан на Литекс Страхил Попов.

Още един футболист си тръгна от Пирин Благоевград. Договорът на Коце Дяков изтече и той си тръгна от Благоевград. Опитният футболист облече зелено-белия екип през зимната пауза и бе привлечен по настояване на Наджи Шенсой, въпреки че пропусна зимния лагер в Турция. В кариерата си е играл за Черноморец, Ботев Пловдив и Славия.
Двама ключови играчи на орлетата подписаха нови договори в последния ден на юни с орлетата. Стилян Николов и капитанът на отбора Юлиан Попев сториха това преди днес отборът да тръгне на подготвителен лагер в Банско. Договор подписа и дошлият от Ботев Пловдив Орлин Старокин. Той дори изгледа вчера първата победа на орлетата под ръководството на Стефан Генов. Благоевградчани биха коравия отбор на Созопол с 3:2 на клубната база в село Рилци.