Общинските съветници не подкрепиха призива на д- р Соколов да дарят заплатите си за общинската болница
Общинските съветници не подкрепиха призива на д- р Соколов да дарят заплатите си за общинската болница / netinfo

Призива на общинският съветник в ОбС Дупница д-р Пламен Соколов, колегите му да дарят възнагражденията си за ремонт на Терапевтичния блок не срещна подкрепа. Мнозинството от тях смятат, че дарителството е преди всичко личен акт.
От групата на ГЕРБ Йордан Йорданов заяви, че не са го обсъждали, но неговото мнение е отрицателно. Той заяви, че болницата си има управител, който трябва да се грижи за тези неща. Лидера на БСП Станислав Павлов коментира, че групата им е без становище, въпрос на лична преценка е.
Д-р Кирил Кирилов от Дясна либерална група коментира, че болницата има антикризисен план, който трябва да се изпълнява.


Ивайло Шаламанов от Народен съюз заяви, че всеки трябва да реши за себе си как да постъпи, не са обсъждали въпроса в групата. Костадин Костадинов от групата на ОДБ също каза, че групата няма становище, но дарителството е личен акт и досега не си е позволявал да призовава никои или да поставя условия. Сега той призова д-р Пламен Соколов да дари парите публично.
Христо Михалчев от групата на Реформаторски блок коментира, че групата не се е събирала, но има и по-важни неща към които да се насочат средства, а дарителството може да се прави и без да се афишира.
Същевременно от община Дупница обясниха, че забавянето на изплащането на възнагражденията на съветниците е забавено с 4 месеца, последно съветниците са получили такива през януари, а останалите ще бъдат преведени в най-кратки срокове.